Berenjacht

Verhalen over ons eten,
verhalen over ons.

Een tafel leeft: het kan een hut zijn om je in te verschuilen, een dier op vier poten, een boot om mee weg te varen of een plek om uien te snijden voor de soep. Maar een tafel is ook iets om met je vuist op te slaan als je iets gedaan wilt krijgen. Waar je omheen gaat zitten als je samen tot een oplossing wil komen.’

Uit: Klaartje Scheepers, Van aardappel tot avocado. Over Allerhande en 70 jaar Nederlandse eetcultuur


Op Berenjacht Met Klaartje Scheepers

Heb je een verhaal te vertellen maar krijg je het niet lekker op papier? Wil je iemand laten meelezen met wat je hebt geschreven? Zoek je een ervaren (eind)redacteur voor een publicatie of project? Ik help je graag verder.

Ik ben breed inzetbaar voor redactiewerk, bij voorkeur voor projecten met een link naar onze eetcultuur. Maar ik help je ook graag als je op zoek bent naar een nieuwe manier om met anderen te communiceren, of als je betekenis wilt geven aan jouw (levens)verhaal.

Lees verder

Diensten

Verhalen vertellen

Schrijven en redigeren

Voor uiteenlopende uitgeverijen, instellingen en organisaties schrijf ik reportages, interviews en portretten. Bij voorkeur zijn die gerelateerd aan eten, koken of onze (culinaire) geschiedenis. Maar ook verhalen over creativiteit, cultuur en persoonlijke groei maak ik graag. Verder ben ik inzetbaar voor de redactie en eindredactie van je tekst.

Op berenjacht

De weg vrij voor nieuwe stappen

Wat is jouw verhaal? Misschien wil je een nieuwe stap zetten maar lukt het niet om in beweging te komen. Misschien loop je vast in je creativiteit. Of misschien heb je het idee dat jouw verhaal niet wordt gehoord. Je wilt jezelf op een nieuwe manier verstaanbaar maken of op een nieuwe manier naar de ander luisteren.

Verhalen maken

Met nieuwe ogen naar hetzelfde kijken

In deze workshop ga je jouw persoonlijke verhaal schrijven en luisteren naar die van anderen. Plezier staat voorop, en het luisteren naar de woorden achter je verhaal. Aan deze workshop kunnen maximaal acht mensen meedoen.

Verhalen & Blog

Boek

De eerste Allerhande verscheen in 1954. Zevenhonderdduizend exemplaren werden van deze eerste krantjes gedrukt en in een straal van een kilometer rond alle Albert Heijn-fi lialen – super-markten waren er nog niet – huis aan huis verspreid. Stel je eens voor dat je alle edities van Allerhande op een rij naast elkaar zou leggen, alsof ze borden op een heel lange tafel vormen, met aan het ene hoofd van de tafel een bord uit 1954, en aan de andere kant een bord van nu. Achter al die borden zitten talloze verhalen. En als je erlangs zou lopen zie je niet alleen hoe de gerechten veranderen maar ook hoe wij veranderen, en de wereld om ons heen. Ons bord, kortom, weerspiegelt onze geschiedenis, onze uitdagingen en zegeningen, ons leven. Van bruine bonen met tutti-frutti tot huevos rancheros met boeren-kool, via fusion, moleculair en überlokaal, van huisvrouwentrots tot sores en van gemakseten tot vijf-gangen-thuisdiner: Van aardappel tot avocado neemt je mee op een smakelijke reis door zeventig jaar Nederlandse eetgeschiedenis.